27 november 2007

komme i gang

Hva skal man tenke på når man skal brodere motiver/ sy stitchery?
Sublime Stitches har mange gode tips på hvordan man gjør det, fra lengde på tråden til hvordan man tester om stoffet er godt til bordering (ta med nål og tråd og testsy i butikken før kjøp!).

Natalie med Cinderberry Stitches har også en flott beskrivelse på hvordan man kommer i gang, - ved hjelp av en lyskasse og Pigma vannfaste tusjer.
Pilot har vannfaste tusjer for overhead (lysprosjektor) i flere farger enn sort,rødt, grønt og blått. Jeg fant mine hos Binders, - der var både orange og brunt.

Det er ikke så lett å finne framgangsmåter på norsk, så derfor vender jeg stadig tilbake til den som Wenche/ Northern quilts har lagt ut. Det er en flott beskrivelse for hvordan man kan overføre mønsteret til stoffet ved hjelp av vindusruten og med merkepenn som forsvinner i vask.

Leanne har en fin beskrivelse av framgangsmåten hun bruker for å skrive med vannfast merkepenn på stoffbiter, for sitt prosjekt "356 dagers utfordringen".
Tenk på om stoffet til broderiene/ "stitsjeriene" for hver måned kan planlegges på samme måte? Jeg mener, - kuttinga av stoffbitene?
Helen har skrevet sannhetskorn med vannfast merkepenn bakpå alle de små broderiene.

Har du lyst til å dokumentere framgangen din på dette teppet?
Sjekk ut Leannes innlegg og bildeserie!

Ingen kommentarer: